Vágólapra másolva!
Kapás Boglárka nagy erőkkel készül a tokiói olimpiára, amely során erős vetélytársak ellen szeretne versenyezni, és arról álmodik, hogy újra érem kerül majd a nyakába.

Kapás Boglárka, aki az országos bajnokságon ötven pillangón és százon is javított az egyéni csúcsán, úgy érzi, hogy képes a további fejlődésre, és tudott profitálni abból is, hogy a járványhelyzet miatt egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát.

A 27 éves úszó az NSO-nak adott interjújában elmondta, hogy a válogatott masszőre, Kurucz Attila sokat segített neki a felkészülésben.

mondta Kapás Boglárka.

Az olimpiai bronzérmes úszó 2020-ban az első sportolók egyike volt, akik elkapták a koronavírust, de elmondása szerint tünetmentes volt, és most sem magától a betegségtől fél, hanem attól, hogy emiatt nem versenyezhet.

Kapás már kiharcolta az olimpiai indulás jogát, és nem örülne annak, ha a járványhelyzet miatt kevesebb erős ellenféllel kellene szembenéznie a tokiói játékokon.

mondta a 2019-ben 200 méter pillangón világbajnoki címet szerző úszó.

Kapás Boglárka erős versenyzők ellen szeretne úszni az olimpián Forrás: MÚSZ/Derencsényi István

Kapás 200 pillangón mer nagyot álmodni, de számol azzal, hogy az olimpián feltűnhetnek új tehetségek, így nem is aggódik különösebben emiatt, valamint az olimpiai eredményekért járó állami jutalmazás sem a legfőbb szempont számára.

mondta őszintén a 27 éves úszó.

Kapás tisztában van azzal, hogy a tokiói olimpia teljesen más élményt fog nyújtani, mint a 2016-os riói ötkarikás esemény, azonban alig várja, hogy újra átélhesse mindazt, amit csak egy olimpia képes átadni egy sportolónak.

mondta izgatottan Kapás Boglárka.