Meglepetésre Hubert Hurkacz nyerte a miami tenisztornát

tenisz Hubert Hurkacz
MIAMI GARDENS, FLORIDA - APRIL 04: Hubert Hurkacz of Poland returns a shot to Jannik Sinner of Italy during the final of the Miami Open at Hard Rock Stadium on April 04, 2021 in Miami Gardens, Florida. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A lengyel Hubert Hurkacz nyerte meg a Miamiban rendezett keménypályás tenisztorna 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte az olasz Jannik Sinnert.

A világranglistán 37. Hurkacz a nyitószettben leadta 3:0-ás előnyét, ám 19 esztendős riválisa 6:5-nél nem tudta kiszerválni a játszmát, majd a rövidítésben sem villogott.

A második játszmában Sinner már kevesebb ellenállást tanúsított, így a 24 éves lengyel gyorsan 4:0-ra elhúzott, és 1 óra 43 perc alatt nyert.

A 19 éves Sinner gyakorlatilag semmit sem mutatott meg nagyszerű képességeiből, az egyik legtehetségesebb fiatal játékos több mint 30 ki nem kényszerített hibát ütött.

A 196 centis wroclawi játékos pályafutása harmadik trófeáját emelhette a magasba, legutóbb januárban a szintén floridai Delray Beach-en nem talált legyőzőre.

Tenisz, ATP-torna, Miami, DÖNTŐ:
Hurkacz (lengyel, 26.)-Sinner (olasz, 21.) 7:6 (7-4), 6:4