Vágólapra másolva!
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA törölte az áprilisra és májusra Japánba tervezett olimpiai kvalifikációs versenyeket műugrásban, műúszásban és nyíltvízi úszásban.

Ez a szervezet honlapján található versenynaptárból derül ki. A FINA pénteken annyit közölt, hogy áttekinti a Japánba tervezett kvalifikációs versenyeket és a jövő héten - tehát ezen a héten - bejelentést tesz. Új közlemény ezzel kapcsolatban egyelőre még nem született.

A BBC a múlt héten arról számolt be, hogy a FINA törli a műugró kvalifikációs viadalt, mert nem elégedett a szervezők koronavírus-protokolljával.

Frissítés: A vízilabdázók hétvégi tesztversenye is elmarad, miután helyszíni sajtóértesülések szerint a külföldiekre vonatkozó szigorú előírások miatt technikai tisztviselők jelenleg nem tudnak belépni Japánba. A szervezők nem erősítették meg ezt az információt, csupán annyi magyarázattal szolgáltak, hogy a járványhelyzet jelenlegi ütemét figyelembe véve szükségessé vált a halasztás. Májusban vagy júniusban keresnek időpontot a pótlásra.