Tyson Fury tűkön ülve várja az Anthony Joshua elleni csúcsmérkőzést

Horizontal COMBO PHOTO
(COMBO) This combination of pictures created on December 14, 2020 shows Boxer Tyson Fury (L) during a press conference in Los Angeles, California on January 25, 2020, and British heavyweight boxer Anthony Joshua during a press conference in Ad Diriyah, a Unesco-listed heritage site, outside Riyadh, on December 4, 2019. - Anthony Joshua's promoter Eddie Hearn says a deal for his man to fight Tyson Fury in an all-British world heavyweight unification bout in 2021 could take as little as two days to complete. Plans for a "Battle of Britain" have accelerated after Joshua, 31, stopped Bulgarian veteran Kubrat Pulev in the ninth round at Wembley Arena on December 12 to retain all three of his belts. (Photos by RINGO CHIU and FAYEZ NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ugyan márciusban eldőlt, hogy Tyson Fury és Anthony Joshua két mérkőzést fognak vívni egymással a nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címért, viszont még mindig nem tudni, hogy hol rendezik meg az összecsapást. A végleges helyszín megtalálására mindössze három napjuk van a résztvevőknek, amennyiben ez nem sikerül, akár el is maradhat a két sztár csúcsrangadója.

Végtelennek tűnő tárgyalások és egyeztetések után március közepén eldőlt, hogy két mérkőzést fog vívni egymással a két sztárbokszoló a vitathatatlan nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoki címért.

A 31 éves, amatőrként Londonban olimpiai bajnoki címet nyerő Joshua jelenleg a WBA, a WBO és az IBF bajnoki övét őrzi, míg a 32 éves Tyson Fury a WBC bajnokának mondhatja magát.

Ha minden jól megy, Tyson Fury (balra) és Anthony Joshua (jobbra) 2021-ben kétszer is összecsap egymással Forrás: AFP/Ringo Chiu

A The Sun megírta, hogy mindkét fél számára 30 nap állt rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelő helyszínt találjon az 500 millió dolláros megállapodás keretében megerősített csúcsmérkőzésre, amelyből jelenleg mindössze 3 nap van hátra, tehát nemsokára valóban kiderül, hogy pontosan hol rendezik meg a nehézsúlyú bokszrangadót.

Pillanatnyilag több helyszín is szóba jöhet - Las Vegas vagy valamelyik közel-keleti ország tűnik esélyesnek - azonban ha nem születik időben döntés, a mérkőzés megrendezése veszélybe kerülhet, és akár elmaradhat.

Fury rendkívül izgatott a meccs miatt, és a Twitteren már megosztott egy ezzel kapcsolatos posztot. "Három nap van hátra, ketyeg az óra" - írta a bejegyzésben.

Joshua menedzsere, Eddie Hearn is abban bízik, hogy sikerül gyorsan megtalálni a megfelelő helyszínt a mérkőzés számára.

mondta a promóter.

Egyelőre a csúcsmérkőzés időpontja sem ismert még, sajtóinformációk szerint az első összecsapásra nyáron kerülhet sor, míg a második meccs lejátszása karácsony környékén lehet esedékes.