Társoldalunk:

Tyson Fury tűkön ülve várja az Anthony Joshua elleni csúcsmérkőzést

2021.04.08. 18:51

Ugyan márciusban eldőlt, hogy Tyson Fury és Anthony Joshua két mérkőzést fognak vívni egymással a nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címért, viszont még mindig nem tudni, hogy hol rendezik meg az összecsapást. A végleges helyszín megtalálására mindössze három napjuk van a résztvevőknek, amennyiben ez nem sikerül, akár el is maradhat a két sztár csúcsrangadója.

Végtelennek tűnő tárgyalások és egyeztetések után március közepén eldőlt, hogy két mérkőzést fog vívni egymással a két sztárbokszoló a vitathatatlan nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoki címért.

A 31 éves, amatőrként Londonban olimpiai bajnoki címet nyerő Joshua jelenleg a WBA, a WBO és az IBF bajnoki övét őrzi, míg a 32 éves Tyson Fury a WBC bajnokának mondhatja magát.

Ha minden jól megy, Tyson Fury (balra) és Anthony Joshua (jobbra) 2021-ben kétszer is összecsap egymássalForrás: AFP/Ringo Chiu

A The Sun megírta, hogy mindkét fél számára 30 nap állt rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelő helyszínt találjon az 500 millió dolláros megállapodás keretében megerősített csúcsmérkőzésre, amelyből jelenleg mindössze 3 nap van hátra, tehát nemsokára valóban kiderül, hogy pontosan hol rendezik meg a nehézsúlyú bokszrangadót.

Pillanatnyilag több helyszín is szóba jöhet - Las Vegas vagy valamelyik közel-keleti ország tűnik esélyesnek - azonban ha nem születik időben döntés, a mérkőzés megrendezése veszélybe kerülhet, és akár elmaradhat.

Fury rendkívül izgatott a meccs miatt, és a Twitteren már megosztott egy ezzel kapcsolatos posztot. "Három nap van hátra, ketyeg az óra" - írta a bejegyzésben.

Joshua menedzsere, Eddie Hearn is abban bízik, hogy sikerül gyorsan megtalálni a megfelelő helyszínt a mérkőzés számára.

Szeretnénk ha ebben a hónapban sikerülne megerősíteni a végleges helyszínt. Mindig az a legnehezebb része a dolognak, hogy mindenki tollat ragadjon a kezébe, és aláírja a megállapodást" - mondta a promóter.

Egyelőre a csúcsmérkőzés időpontja sem ismert még, sajtóinformációk szerint az első összecsapásra nyáron kerülhet sor, míg a második meccs lejátszása karácsony környékén lehet esedékes.