Társoldalunk:

Szexbotrány a görög tornasportban - évek óta bántalmazzák a versenyzőket

2021.04.09. 07:19

22 görög tornász nyílt levélben mondta el, mi folyik az ország tornasportjában. A megfélemlített és elkeseredett versenyzők súlyos bántalmazásokról és szexuális visszaélésekről írnak.

A levelet Katerina Szakellaropoulounak, a görög legfelsőbb bíróság elnökének és Kiriákosz Micotákisznak, az ország miniszterelnökének címezték. A levélben részletesebben leírták azokat a támadásokat, amelyek 1985 óta zajlanak. A sportolók testi és lelki fenyítésről, kényszerítésről, szexuális zaklatásról, valamint a kemény és brutális felkészülésről írtak.

Alexandrosz Adamidisz, aki a sportolók ügyvédjeként dolgozik ebben az ügyben a tornászok levelét bemutatta az újságíróknak. A görög média megdöbbent, mert az ügy teljesen váratlanul ért mindenkit.

A levélben az áll, hogy az edzők brutálisan bántak a versenyzőkkel, ütötték, rúgták őket az edzéseken. Olyan is előfordult, hogy különböző tárgyakkal dobálták meg őket. Több esetben eltávolították a teremből a padlószőnyeget, a versenyzőknek így kellett edzeniük. Szexuális ajánlatokat is tettek, többeket bántalmaztak.

Forrás