Társoldalunk:

Ez volt Igaly Diána utolsó üzenete a kórházból

2021.04.12. 07:25

Igaly Diána, a 2004-es athéni olimpián aranyérmes sportlövő múlt héten koronavírusban halt meg. A Blikk kiderítette, hogy kinek küldte utolsó üzenetét a kórházból.

Vasvári Erzsébet és Igaly Diána 50 éve ismerték egymást, világraszóló sikereket értek el együtt, és még az utóbbi hetekben is azon dolgoztak, hogy a hazai koronglövészetet újra felvirágoztassák. Felfoghatatlan, hogy elveszítette az egykori csapattársat és barátot.

Igaly Diana skeetlövő, az athéni olimpia bajnoka, valamint a sydney-i olimpia harmadik helyezettjeForrás: MTI/Földi Imre

A bajnoknő mindig erőt sugárzott magából, Vasvárinak írt utolsó üzenetében is igyekezett megnyugtatni barátját, minden rendben lesz, nem kell érte aggódni. Hittek benne, hogy együtt még megvalósíthatják kitűzött céljaikat, de a betegség összetörte az álmaikat.

Az utóbbi három hétben nagy munkába fogtunk közösen, napi kapcsolatban voltunk. A szövetség segítségével egy utánpótlásprogramon dolgoztunk, szerettük volna újra sikeressé tenni a hazai koronglövészetet. Aznap, amikor bekerült a kórházba, még kaptam tőle egy sms-t. Soha nem törlöm ki, örökre megőrzöm Dia utolsó üzenetét. Sajnos a válaszomra már nem tudott visszaírni" – mondta Vasvári, aki az utolsó pillanatig bízott benne, a bajnoknő a koronavírust is legyőzi.

"Nehéz most bármit mondani. Olyan érzésem van, mintha üres lenne a világ, akkora űrt hagyott maga mögött. Csak az emlékek járnak a fejemben, az a sok-sok közös munka, küzdelem és siker, amit Diával együtt értünk el. Most, hogy nincs többé, még inkább felértékelődött az együtt töltött időszak" – fogalmazott Vasvári, aki felkészítő edzője is volt Igalynak.