Társoldalunk:

A Magyar Sportlövő Szövetség elnöke reagált Sidi Péter nyilatkozatára

2021.04.13. 18:03

A sportlövők indiai VK-versenyén kialakult botrány kapcsán Sidi Péter kedden délelőtt egy közleményt adott ki, hogy tisztázza magát. A Magyar Sportlövő Szövetség elnöke, Nagy György kedden délután hivatalos dokumentumok nyilvánosságra hozatalával reagált a sportoló nyilatkozatára.

Sidi Pétert Fair Play-díjas versenyzőként rendkívül bántja, hogy a nevét az elmúlt hetekben próbálják besározni, miközben a magyar sport történetében valóban példátlan dolog esett meg velük Új-Delhiben.

A 42 éves sportlövő szerint viszont a rágalomhadjárat és a félrevezetés nem vezethet eredményre, így közleményt adott ki az ügyben.

Sidi Péter közleményt adott ki, hogy tisztázza magátFotó: Csudai Sándor - Origo

Mint azt a NSO megírta, hogy a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöke, Nagy György reagált Sidi nyilatkozatára.

A sajtóban történő üzengetés és vádaskodás helyett tényekkel szeretném alátámasztani, hogy a magyar férfi puskás csapat nem volt itthonról benevezve a csapatviadalra" - mondta a szövetség elnöke, aki abban bízik, hogy a hivatalos dokumentumok nyilvánosságra hozásával pont kerül majd az ügy végére. 

Az MSSZ elnöke az NSO szerkesztőségének két dokumentumot küldött, melyek közül az egyik az újdelhi VK-versenyre leadott végleges nevezési lista, míg a másik az Indiai Sportlövő Szövetségtől válaszul kapott hivatalos irat, amely a nevezési díjak kifizetését igazolja.

Egyik dokumentumon sem szerepel a férfi puskások csapatszáma.