Koronavírusos az orosz sztárteniszező

Danyiil Medvegyev Daniil Medvedev tenisz
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 30: Daniil Medvedev of Russia returns a shot to Frances Tiafoe of the United States during the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 30, 2021 in Miami Gardens, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív lett a koronavírustesztje Danyiil Medvegyevenek, így nem indulhat a 2,1 millió dollár (631 millió forint) összdíjazású monte-carlói férfi tenisztornán.

A világranglista második helyén álló orosz játékost elkülönítették és megfigyelés alatt tartják. A 25 éves teniszező csak a második fordulóban kapcsolódott volna be a küzdelmekbe.

Pozitív lett a koronavírustesztje Danyiil Medvegyevenek Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Michael Reaves

"Csalódott vagyok, amiért nem játszhatok Monte-Carlóban. Bízom benne, hogy minél hamarabb felépülök és folytathatom a versenyzést" - olvasható Medvegyev nyilatkozata a férfi viadalokat szervező ATP közleményében. Az orosz játékos két évvel ezelőtt remekelt ezen a tornán, hiszen többek között Novak Djokovicot is legyőzve az elődöntőig menetelt.

A versenyen magyar részről Fucsovics Márton indul, a világranglista 40. helyezettje kedden kezdi meg szereplését a vasárnap Cagliariban tornagyőztes olasz Lorenzo Sonego (28.) ellen.