Társoldalunk:

Berecz Zsombor újra az élen a Finndingi Európa-bajnokságon

2021.04.14. 19:32

Túl a verseny felén, hat futam után ismét élre állt Berecz Zsombor a portugáliai Finndingi Európa-bajnokságon.

Az olimpiai kvótás, 2018-ban világbajnok magyar vitorlázó, aki címvédőként érkezett Vilmourába, a szerdai futamokban a hatodik és a hetedik helyen végzett, kiejtette a keddi tizedik helyét, és négy ponttal vezet az olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok Giles Scott előtt úgy, hogy a brit a szerda délutáni futamot megnyerte. Igaz, Scott délelőtt csak 12. lett, és van még az első napról egy 37. hely, ami kiesik.

A magyar szövetség szerint ebből is látszik, hogy az egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítmény lehet sikeres egy ilyen nagy és erős mezőnyben.

A keddi nap sztárja, a fiatal, 22 éves spanyol Joan Cardona, aki miután két futamot megnyert egymás után, a szerdai első futamban összeszedett egy fekete zászlós kizárást, délután pedig 17. lett. Ezzel pillanatnyilag a harmadik helyen áll.

Az összetett első négy helyezettje között mindössze nyolc pont a különbség. Berecz Zsombor számára kedvező, hogy az összes tervezett futam megrendezése esetén is csak egyetlen eredmény ejthető ki,

neki pedig, legnagyobb ellenfeleivel ellentétben, még nincs tízen kívüli futameredménye.  

A szerdai futamokban a keddinél valamivel erősebb, 8-12 csomós szél fújt, csütörtökre további szélerősödést, akár 21 csomós lökésekkel tarkított déli-délkeleti szelet jósol a portugál tengeri meteorológiai szolgálat.