Vágólapra másolva!
Az olimpiai és nyolcszoros nagymedencés világbajnok, az 50 és 100 méteres mellúszás brit olimpiai bajnoka, Adam Peaty óriási idővel jelezte a brit bajnokságon, hogy három hónappal a tokiói olimpia rajtja előtt készen áll a címvédésre.

A 26 éves Peaty, aki Rióban úgy lett olimpiai bajnok, hogy két világcsúcsot is úszott 100 méter mellen – amit azóta már kétszer megjavított –, újabb óriási idővel, egészen pontosan 57.39 másodperccel nyerte meg a számot, másfél másodpercet verve a második helyen beérő, vb-ezüstérmes James Wilbyre. Peaty ideje alig fél másodperccel gyengébb saját 56.88 másodperces világcsúcsánál, ami joggal tölti el bizakodással a szám címvédőjét.

"Tökéletes volt a felkészülésem, jóval a kijelölt cél előtt járok, ami magabiztossá tesz az olimpia közeledtével" – mondta a verseny után.

Adam Peaty kirobbanó formában készül az olimpiára Fotó: Mudra László - Origo

Peaty egyetlen más úszóhoz sem hasonlítható módon uralja a 100 méteres mellúszást: a világ egyedül ő tudott eddig 58 másodpercen belül úszni (15 alkalommal), és jelenleg övé minden idők 20 legjobb eredménye ezen a távon. És azt ígéri, hogy júliusban még gyorsabb lesz.

– elemezte saját úszását.

Születtek még kiváló eredmények a londoni versenyen. A férfiak 200 méteres vegyesúszó számát a háromszoros világbajnok, Duncan Scott 1:55.90 perces új brit rekorddal nyerte, Freya Anderson 1:56.48 perces idővel nyerte a 200 méteres női gyorsúszást, míg férfi 400 gyorson az egyéni rekordján közel öt másodpercet javítva nyert Kieran Bird, kereken 3:46.00 perccel (a magyar bajnokságon ugyanezen a távon a nem számspecialista Milák Kristóf 3:48.92-vel lett első).