Vágólapra másolva!
Berecz Zsombor szerint azon három-négy vitorlázó közé tartozik, akik Finndingiben esélyesként indulhatnak a tokiói olimpián.

A 34 éves versenyző pénteken megvédte címét a portugáliai Európa-bajnokságon, amelyre pedig előzetesen tesztversenyként tekintett. Ennek ellenére egy napot kivéve végig az élen állt, és már az utolsó előtti futamban megnyerte az aranyérmet.

"Az eleje nagyon fárasztó volt, mert mindig a középmezőnyből kellett felküzdenem magam. Hetvenöt perces futamokról beszélünk, amikor az elején vállalni kell egy oldalt. Az egyik oldal mindig fizet, de nekem hat futam alatt egyszer sem jött össze. Elöl könnyű vitorlázni, odáig feljutni a nehéz" - nyilatkozott az MTI-nek hétfőn Berecz Zsombor.

Berecz Zsombor az olimpián is esélyes lesz Forrás: Szűcs Ábel

Hozzátette, a negyedik napon minden jól alakult, ekkor két futamgyőzelmet aratott.

"Erősebb szél volt, ami leválogatta kicsit a mezőnyt. Én is azt láttam a pályán, amit az edzőm, ezért úgy határoztunk, jobban odateszem magam. Addigra kiismertük a helyet, a szelet és a mezőnyt" - fogalmazott a magyar finnes, aki másfél éve készül lengyel edzőjével, a hajóosztályban olimpiai, világ- és Európa-bajnok Mateusz Kusznierewicz-cel.

Berecz sikerének értékét növeli, hogy nem elsőszámú hajójával és vitorlájával indult, bár amint mondta, a szívének legkedvesebbel, mert ezzel nyerte 2018-ban a világbajnokságot. Idén májusban rendezik a vb-t, majd következik a tokiói olimpia.

"Az olimpiáig van három hónap, addig nem fognak csodák történni, és nekem ott a helyem az élmezőnyben. Hárman-négyen számítunk esélyesnek" - jelentette ki Berecz Zsombor, aki a negyedik olimpiájára készül.