Addig dühöngött az olasz teniszező, míg le nem zavarták a pályáról - videó

tennis Horizontal
Italy's Fabio Fognini reacts during his quarter final singles match against Norway's Casper Ruud on day seven of the Monte-Carlo ATP Masters Series tournament in Monaco on April 16, 2021. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Fabio Fogninit a második szettben leléptették az 1,7 millió euró (614 millió forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztorna szerdai játéknapján.

A világranglistán 27. helyezett olasz teniszező a második fordulóban nagy meglepetésre 6:0-ra elveszítette az első játszmát a spanyol Bernabe Zapata Mirallesszel (147.) szemben, sőt a második szettben is 3:0-s hátrányba került.

A heves vérmérsékletű játékos az egész találkozón ideges volt, ám a második felvonásban 4:3-ra már ő vezetett. Menet közben a mérkőzés vezetője egy labda elütéséért figyelmeztette, majd 4:4-nél - amikor ismét elveszítette az adogatását - Fognini idegesen odakiabált valamit az egyik vonalbírónak.

A vezetőbíró ezt jelezte a sportfelügyelőnek (supervisor), majd percekig tartó tanácskozás után úgy döntöttek, leléptetik az olaszt. Fognini, aki tagadta, hogy bármi sértőt mondott volna, értetlenkedve, de tudomásul vette a döntést. Így:

Eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Carreno Busta (spanyol, 6.)-Thompson (ausztrál) 6:4, 6:0
Zapata Miralles (spanyol)-Fognini (olasz, 9.) 6:0, 4:4-nél Fogninit leléptették
korábban:
Cicipasz (görög, 2.)-Munar (spanyol) 6:0, 6:2
Rubljov (orosz, 3.)-Gaio (olasz) 6:4, 6:3
Auger-Aliassime (kanadai, 10.)-Musetti (olasz) 4:6, 6:3, 6:0
De Minaur (ausztrál, 14.)-Bublik (kazah) 7:6 (7-3), 6:2
Ramos Vinolas (spanyol)-Mannarino (francia) 6:4, 6:4