Vágólapra másolva!
Fritsch Róbert bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában vasárnap a varsói birkózó Európa-bajnokság zárónapján.

A kötöttfogású Fritsch Róbert 2014 világbajnokát, az orosz Csingiz Labazanovot a 72 kilogrammosok bronzcsatájában legyőzve lett harmadik a Lengyelországban zajló birkózó Európa-bajnokság záró napján.

A magyar birkózó első körben a korábban egyiptomi színekben Afrika-bajnoki címig jutó Ibrahim Ghanemet, majd a finn Mikko Peltokangast és a szerb Eb-ezüst-, valamint háromszoros bronzérmes Alekszanadar Makszimovicsot legyőzve bejutott az elődöntőbe. Ott Smagi Bolkvadzével csapott össze, de végül 3:1-es vereséget szenvedett.

Bronzérmet nyert a magyar birkózó Forrás: MBSZ/Martin Gábor, archív

A vasárnapi helyosztón is nehéznek tűnő ellenfél várt rá, mivel a 2014-es világbajnok orosz Cingiz Labazanovval kellett megküzdenie. A nagyobb név egyértelműen Labazanov volt közülük, a bronzmeccsen azonban a magyar egyértelműen riválisa fölé nőtt.

Fritsch kiválóan kezdett, az első percben jól állt a lábán, majd a második elején egy villámgyors derékra támadás végén kiléptette az oroszt és 1-0-ás előnybe került. Nem sokkal később meg is duplázta előnyét, mivel sokkal aktívabb volt riválisánál, akit megintettek (2-0), s ugyan lentről nem sikerül akciót csinálnia, a szünetre biztos előnyel vonulhatott le.

A második szakaszban is Fritsch Róbert akarata érvényesült,

az orosz nem tudott vele mit kezdeni, ráadásul egyértelműen gyengébbnek is tűnt nála, így ismét őt intették (3-0).

Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a magyar a folytatásban lentről és állásból sem akart akciót csinálni, a biztonságra törekedett, az orosz pedig képtelen volt megingatni őt.

Fritsch karrierje első érmét nyerte felnőtt világversenyen, egyúttal a varsói viadal harmadik magyar dobogósa lett. Szombaton Lőrincz Tamás megnyerte a 77 kilogrammosok versenyét, míg pénteken Sastin Marianna ezüstérmet szerzett a nők 62 kilós súlycsoportjában.