Társoldalunk:

Kiss Balázs ezüstérmet nyert a varsói birkózó Eb-n

2021.04.25. 21:19

Kiss Balázs ezüstérmet nyert a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában vasárnap a varsói birkózó Európa-bajnokság zárónapján.

A BVSC 38 éves klasszisa, aki vélhetőleg karrierje utolsó világversenyén lépett szőnyegre, szombaton a negyeddöntőben azeri, az elődöntőben pedig fehérorosz riválist vert magabiztosan, a vasárnapi fináléban aztán 8-0-ás technikai tussal kikapott az oroszok kétszeres világbajnokától, Musza Jevlojevtől.

A 2009-ben világbajnok Kiss Balázs karrierje legjobb Eb-szereplését produkálta, korábban háromszor végzett a harmadik helyen (2007, 2017, 2018), világversenyen pedig ez volt a nyolcadik dobogós produkciója.

A BVSC 38 éves klasszisa vélhetőleg karrierje utolsó világversenyén lépett szőnyegreForrás: Dogukan Karadag / UWW/Dogukan Karadag / UWW/Dogukan Karadag / Uww

A 2009-es vb-győztes Kiss Balázs (97 kg) vélhetőleg utolsó nagy nemzetközi viadalán szerepelt, ahol 38 éve minden rutinjával beverekedte magát hosszú és eredményes pályafutása első Eb-döntőjébe. Itt a súlycsoport egyik legjobbja, a világ- és Európa-bajnok orosz Musza Jevlojev várt rá, aki megvalósította a papírformát, 8-0-s technikai tussal verte nála tíz évvel idősebb magyar riválisát. Ám a 38 esztendős Kiss előtt így is le a kalappal, hogy Európa-bajnoki ezüsttel léphet le a szőnyegről.

A magyar csapat négy éremmel zárta az Eb-t. Kisst megelőzően Lőrincz Tamás szombaton aranyérmet nyert a kötöttfogásúak 77 kilós súlycsoportjában, pénteken Sastin Marianna második lett 62 kilogrammban, míg vasárnap Fritsch Róbert nyert bronzot a 72 kilósok versenyében.