Vágólapra másolva!
A sok bizonytalanság után kijelenthető, hogy a hagyományoknak megfelelően, a Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjjal rajtol el hivatalosan a 2021-es vitorlás szezon.

Az erre vonatkozó engedélyeket megkapta a Magyar Vitorlás Szövetség, így az eredeti terveknek megfelelően 2021.05.15-én, szombaton 11 óra 55 perckor hangzik majd el az egynapos túraverseny figyelmeztető jelzése és 12:00 órakor rajtolhatnak el a hajók a Balatonfüred előtti vízterületen. A versenyen – a szélviszonyoktól függetlenül – a Balatonfüred-Alsóőrs-Tihany-Balatonfüred útvonalat teljesítik majd a résztvevők.

A hagyományoknak és a terveknek megfelelően kezdődhet a vitorlás szezon a Balatonon Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Nagyon örülünk, hogy a bejelentett újabb lazítások lehetővé teszik a Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíj megrendezését! – nyilatkozta Holczhauser András a bejelentéssel kapcsolatban. „Örömteli, hogy az oltottsági számok további „nyitásokat" jelentenek, de arra kérem a versenyzőket, versenyszervezőket, edzőket és a magyar vitorlázás valamennyi tagját, hogy a koronavírus elleni védekezéssel összhangban érvényben lévő szabályok betartására továbbra is fokozottan figyeljenek. Nagyon jó hír, hogy a hagyományainknak és a terveinknek megfelelően kezdődik a szezon, de továbbra is vigyázzunk egymásra. A versenyhez kapcsolódó parti események megtartása még kérdőjeles." – tette hozzá a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.