A rajongók egymást verték a padlót fogó, de sikerrel visszatérő Andy Ruiz Jr. meccsén - videó

Andy Ruiz v Chris Arreola GettyImageRank2 Horizontal SPORT BOXING
CARSON, CALIFORNIA - MAY 01: Andy Ruiz takes a punch from Chris Arreola, Ruiz would win in a 12 round unanimous decision, during a heavyweight bout at Dignity Health Sports Park on May 01, 2021 in Carson, California. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Carsonban megrendezett profi gálán tért vissza másfél éves kihagyást követően a korábbi WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Andy Ruiz Jr. A szakértők és a szurkolók többsége is egyetértett abban a WBA eliminációs találkozót megelőzően, hogy a 31 éves, mexikói származású, de Kaliforniában élő bunyósnak papíron könnyen megoldható ellenfelet szerződtettek a 40 éves, 2019 nyara óta inaktív Chris Arreola személyében, azonban az egykori világbajnoki kihívó egyáltalán nem adta magát könnyen.

A találkozó előtt közvetlenül

a lelátón tartottak "bemelegítést", ahol összetűztek egymással a vehemensebb rajongók.

A rutinos és elismert edzők által felkészített bokszolók aktívan kezdték az összecsapást, és már a második menetben

talpra ugrasztották a helyszínen szurkoló közel 4000 nézőt, miután Arreola egy halántékra mért jobbossal padlóra küldte riválisát

– számolt be a Profiboksz.

A leütésből gyorsan visszajött Ruiz, Arreola viszont továbbra is megpróbált pariban lenni esélyesebb vetélytársával. A 8. etapban úgy tűnt, megsérült Arreola bal karja, válla, ennek hatására pedig a folytatásban érezhetően kevesebb ütést indított.

Andy Ruiz Jr. győzelemmel tért vissza, még ha alaposan meg is szenvedett érte Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Harry How

A találkozó végén jöhetett a pontozólapok összesítése, ezeken pedig mindhárom döntnök esetében Ruiz bizonyult jobbnak

(118-109, 118-109, 117-110), így ha kisebb-nagyobb döccenőkkel is, de győzelemmel tért vissza Ruiz, és papíron kötelező kihívójává vált a WBA reguláris bajnok Trevor Bryannek.