Vágólapra másolva!
Vas Kata Blanka először versenyzett január utolsó napja óta, ráadásul nem is akárhogy: Drozdovóban nyert hegyikerékpáros versenyt.

A 19 éves tehetség a télen szenzációs eredményeket ért el cyclo-crossban, majd elkapta a koronavírust. A betegségnek köszönhetően a január 31-én megrendezett cyclo-cross világbajnokság óta nem állhatott rajthoz.

Egészen vasárnapig, amikor három hónap kihagyást követően is megnyerte a a szlovákiai XCO Drozdovo C2-es besorolású hegyikerékpáros verseny női elit futamát. A bringasport.hu beszámolója szerint az időjárási körülmények következtében egy igencsak saras, 4,65 kilométer hosszú pálya várta a bringásokat – az elit nők ezen négy kört tettek meg.

First race place. Very enjoyable track today in Drozdovo. Thanks to SZC - Slovensky Zvaz Cyklistiky to makes this race...

Közzétette: Blanka Vas2021. május 2., vasárnap

A több szakágban is világbajnoki érmes Vas végül közel három perc előnnyel diadalmaskodott Buzsáki Virág előtt, és mivel Schmidel Regina is bejött tizedikként, így a lányok összesen 51 UCI világranglista ponttal – 30, 20 és 1 – gazdagították a nemzetet.

A nőknél hazánk csupán egyetlen olimpiai kvótával rendelkezik, melynek kapcsán az induló személye a két soron következő világkupafutamon – Albstadt (május 8-9.) és Nove Mesto (május 15-16.) – valamint két további csehországi UCI kategóriás versenyen dől majd el. Meglepődnénk, ha nem a magyar sport egyik legnagyobb tehetségéé lenne majd végül az.