A WHO továbbra is bízik az olimpia megrendezésében

Five ring Olympic Symbol in Tokyo Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad Olympics Horizontal OLYMPIC GAMES
Kiderült, hogy pontosan milyen szabályok mentén tesztelik majd az olimpiára érkező személyeket
Vágólapra másolva!
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is azt reméli, hogy idén megrendezhetik Tokióban a tavaly nyárról elhalasztott olimpiát, annak ellenére, hogy a koronavírusos esetek száma világszerte több országban, köztük Japánban is növekszik.

"Reméljük, hogy megvalósulhatnak az olimpiai játékok. Sok sporteseményt és bajnokságot láthattunk, amely az elmúlt fél évben biztonságosan lezajlott, nézők nélkül, a sportolók számára különös körülmények között" - nyilatkozta Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.

Megjegyezte, hogy az olimpia összetettebb esemény, mert nagyon sok különböző helyszínen zajlanak a versenyek. Meglátása szerint ez a logisztika és a kockázatkezelés tesztje lesz.

"Bízunk benne, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a japán kormány és a tokiói városvezetés megfelelő döntéseket hoz a kockázatok lehető leghatékonyabb kezelése érdekében" - hangsúlyozta Ryan.

Hozzátette, hogy a WHO nem tett ajánlásokat a maximális nézőszámra vonatkozóan, mert ez az aktuális járványhelyzettől függ majd.

Pénteken harmadszor is meghosszabbították a rendkívüli állapotot Tokióban, alig két és fél hónappal az olimpia kezdete előtt.

A szervezők márciusban jelentették be, hogy külföldi nézők és önkéntesek nem utazhatnak Japánba, arról pedig júniusban döntenek, hogy hány néző lehet jelen be a versenyhelyszíneken.