Vas Kata Blanka dobogós a hegyikerékpáros világkupán

Horizontal
Hungarian Blanka Kata Vas competes during the women's elite race of the Gullegem Cyclocross cycling event, in Gullegem, on January 2, 2021. (Photo by DAVID STOCKMAN / BELGA / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Harmadik helyen végzett az U23-as korosztály versenyében Vas Kata Blanka az albstadti világkuparversenyen.

Az U23-as lányok versenyén összesen hetvenketten vágtak neki a négykörös (16,8 km) távnak, és végül az osztrák Mona Mitterwallner (1:08:02) győzött több mint két perccel megelőzve a dán Caroline Bohét, míg harmadikként Vas Kata Blanka (+ 3:49) érkezett, aki ezzel 60 UCI világranglista pontot gyűjtött – hazánknak korábban csak Benkó Barbara révén volt U23-as világkupa dobogós helye hegyikerékpározásban.

Vas Kata Blanka folyamatosan tartja nagyszerű formáját Forrás: AFP/David Stockman

A cyclo-cross és az országúti szakágakban is jeleskedő Vas Kata Blankának ez volt a második idei XCO versenye, hisz az év korábbi szakaszában koronavírusus megbetegedés hátráltatta, múlt héten a szlovákiai futamot meg is nyerte. Mellette ezúttal Buzsáki Virág is remekelt, tizennegyedik helyéért (+ 7:36) 14 pont járt – Schmidel Regina a 27. helyen (+ 9:46) végzett, írja beszámolójában a Bringasport.hu magyar kerékpáros oldal.

A világkupa záró napján – május 9-én, vasárnap – az elit futamokra kerül sor, Benkó Barbarával, Palumby Zsomborral és Parti Andrással a mezőnyben.