Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban lépett szorítóba a WBA, WBC nagyközépsúlyú világbajnok Saul „Canelo" Alvarez, valamint a WBO bajnok Billy Joe Saunders. Alvarez a 8. menetben egy jobbfelültéssel eltalálta Saunderst, ennek hatására pedig azonnal bedagadt, befeketedett Saunders jobb szeme, illetve az alatta lévő terület, majd a szünetben jelezte, nem lát, így edzője feladta a további küzdelmet.

"Tudtam, az az igazság, hogy az ütés pillanatában biztos voltam abban, hogy eltörtem az arccsontját. Abban is biztos voltam, hogy nem fog kijönni a következő menetre. Mondtam is az edzőmnek a szünetben, hogy feladja, és ennyi volt." – nyilatkozott a mérkőzést követően a győztes Alvarez.

Canelo Alvarez üti Billy Joe Saunders fejét Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Al Bello

A kiváló mexikói bunyós megérzése igaznak bizonyult, ugyanis később kiderült, hogy brit riválisa súlyos sérülést szenvedett, és bár a helyszínen sokan kifütyülték a feladás miatt, több helyen is eltört a szemgolyó környéki csontja, így meg kell máteni a Fort Worth-i kórházban, ahova a találkozót követően szállították.

Az összecsapáshoz tartozó hír, hogy a mérkőzés helyszínére kilátogató 73 126 néző új rekord, ugyanis ennyien korábban még sohasem voltak beltéri ökölvívó mérkőzésen az Egyesült Államokban.

Forrás: profiboksz.hu