Társoldalunk:

A japánok teniszsztárja nem bízik az olimpia megrendezésében

2021.05.10. 22:33

A japánok négszeres Grand Slam-győztes teniszezője, Oszaka Naomi szerint az ázsiai országban a koronavírus-járvány emelkedő szintje aggodalomra adhat okot, és egyáltalán nem biztos abban, hogy a sporteseményt idén nyáron meg kellene rendezni Tokióban.

10 héttel a 2021-re halasztott ötkarikás játékok kezdete előtt Japánban tombol a koronavírus-járvány, és a lakosság beoltottságának aránya továbbra is rendkívül alacsony, ezért május végéig meghosszabbították a rendkívüli állapotot Tokióban és három másik prefektúrában.

A női teniszezők világranglistáján második helyezett Oszaka Naomi Tokióban lépne pályára élete első olimpiáján, amelynek megrendezését bizonytalanság övezi.

Sportoló vagyok, és természetesen az a legfőbb gondolatom, hogy az olimpián játszani akarok. De magánemberként azt mondanám, hogy pandémiában vagyunk, és ha az emberek nem egészségesek és nem érzik magukat biztonságban, akkor ez mindenképpen igazán nagy aggodalomra ad okot" - mondta a 23 éves játékos.

Oszaka Naomi még nem játszott olimpiánForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Michael Reaves

A BBC Sport megírta, hogy a világklasszis sportoló szerint nem biztos, hogy helyénvaló lenne a játékok megrendezése ebben a szörnyű helyzetben. 

Az biztossá vált, hogy az olimpiára nem engedik be a külföldi szurkolókat, de a hazai nézők részvételéről majd csak júniusban döntenek.

Sosem játszottam még olimpián, így nem tudom más világeseményhez hasonlítani. Természetesen hatalmas megtiszteltetés lenne részt venni rajta, de az emberek egészségét tartom a legfontosabbnak, és azt is elfogadom, ha végül zárt kapuk mögött kell játszani" - tette hozzá Oszaka.