A Nadalt hazai pályán legyőző tehetség nyerte a madridi tenisztornát - videó

Alexander Zverev Madrid tenisz
Alexander Zverev of Germany celebrates with the trophy following victory against Matteo Berrettini of Italy in the Mutua Madrid Open Final on day eleven of the Mutua Madrid Open tennis tournament at La Caja Magica on May 09, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A német Alexander Zverev nyerte meg a Madridban rendezett salakpályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte az olasz Matteo Berrettinit.

A 24 éves teniszező - aki a negyeddöntőben a salakkirály Rafael Nadalt búcsúztatta - a 24. fináléját vívta, és 15. serlegét gyűjtötte be a 2 óra 40 perces meccsen.

A 2019-ben Budapesten diadalmaskodott Berrettini hatodszor jutott döntőbe az ATP-sorozatban, mérlege négy győzelem és két vereség.

Arina Szabalenka legyőzte a világelső ausztrál Ashleigh Bartyt a női döntőben. Az ötödikként rangsorolt fehérorosz játékos kilenc ászt szervált a háromszettes, 1 óra 41 perces mérkőzésen, és kettejük örökmérlegét 4-4-re alakította.

Idén már harmadszor találkoztak egymással, Miamiban a negyeddöntőben, majd Stuttgartban a döntőben is Barty győzött három játszmában.

Szabalenka a 15. döntőjét játszott a WTA-sorozatban, mérlege öt vereség mellett immár tíz győzelem. Barty a 17. fináléjában 11 siker mellett hatodszor kapott ki.

Tenisz, WTA és ATP-torna, Madrid, DÖNTŐK:
férfiak, 3,2 millió euró (1,152 milliárd forint) összdíjazás:
A. Zverev (német, 5.)-Berrettini (olasz, 8.) 6:7 (8-10), 6:4, 6:3

szombaton játszották:
nők, 2,5 millió euró (920,5 millió forint) összdíjazás:
Szabalenka (fehérorosz, 5.)-Barty (ausztrál, 1.) 6:0, 3:6, 6:4