Társoldalunk:

Kiderült, hogy daganatos beteg, mégis indul a budapesti Eb-n a sztárúszó

2021.05.10. 09:21

A svájci mellúszó olimpikonnál, a 28 éves Yannick Käsernél hererákot diagnosztizáltak, miután a vizeletmintája abnormális értékeket mutatott.

A 100 és 200 méteren is nemzeti csúcstartó olimpikont a közelmúltban tesztelték a doppingellenőrök, a vizeletmintája pedig abnormális, rákra utaló értékeket mutatott. A 28 éves Käser orvosaival egyeztetve részletes vizsgálatoknak vetette alá magát, ezt követően derült ki a betegsége – írja az Eurosport.

A klasszis úszó az Instagram-oldalán tett közzé egy üzenetet.

„Néha rájössz, hogy nem tudsz mindent irányítani az életedben. De az, hogy hogyan kezeled a nehéz helyzeteket, a saját erődön múlik. Úgy gondolom, hogy az érzékeny egészségügyi témák tudatosítása és a nyílt beszéd fontos! Így a hamis pletykák megelőzése érdekében szeretnék tisztán és világosan kommunikálni.

Múlt héten kaptam egy rendellenes vizeletminta-eredményt, ezért egy sor vizsgálaton kellett átesnem. Néhány nappal ezelőtt hererákot diagnosztizáltak nálam. Szerencsére még nagyon korai stádiumban értesültem róla, így a teljes és gyors gyógyulásom esélye jónak tűnik, és remélhetőleg a műtét, valamint az utókezelés is a tervek szerint alakul. Ezen a ponton szeretném megköszönni az orvosaimnak a kiváló munkát és a gyors diagnózist.

Az alapos konzultáció után úgy döntöttem, hogy részt veszek a budapesti Európa-bajnokságon, majd a Svájcba való visszatérésem után azonnal megműtenek.

Külön köszönöm szeretett családomnak, edzőimnek és barátnőmnek, hogy támogatnak ezekben a nehéz időkben. Nagyon szeretlek titeket!"