Vágólapra másolva!
A Magyar Sportlövők Szövetsége felfüggesztette Sidi Péter versenyzői jogát, erről az elnökség adott ki közleményt.

„A Magyar Sportlövők Szövetsége fegyelmi eljárás megindítását rendeli el Sidi Péter sportlövővel szemben a Fegyelmi Szabályzat 2. §. (e) pontjába ütköző cselekményének alapos gyanúja miatt, és egyben az Elnökség úgy döntött, hogy fegyelmi határozat meghozataláig terjedő időre a sportlövő sporttevékenység folytatása alól felfüggeszti Sidi Péter sportlövőt" – olvasható a közleményben.

Az Elnökség a 2021. május 10-én felállított Fegyelmi Bizottságot bízza meg jelen ügyben történő fegyelmi eljárás lefolytatásával. Indokolás:

Óriási botrány a sportlövőknél, felfüggesztették Sidi Péter versenyzői jogát Fotó: Csudai Sándor - Origo

2021. május 10-én Péni István sportlövő bejelentette:

„Az idei évben, 2021. március 18. és 29 között az ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun elnevezésű verseny során 2021. március 18. napján kétséget kizáróan részemről nem beazonosítható személy jogtalanul behatolt a Vivanta by taj Surajkund Hotelben lévő szállásomra, valamint ott mintegy 45 percen keresztül bent tartózkodott. Ennek alátámasztására küldöm a T. Elnök Úr részére a Hoteltől kikért biztonsági kamera felvételeit. A felvételen jól látható, hogy édesapámmal 10 óra 30 perc előtt pár perccel elhagyjuk a szobánkat, majd azt követően bezárjuk azt és ellenőrizzük az ajtó zárt állapotát. (Ezt követően édesapámmal a hotel elől 10 óra 30 perckor induló járattal a verseny helyszínére mentünk.) Látható továbbá, hogy az ismeretlen személy 2021. március 18. napján 10 óra 36. percében megy a szobám felé, oda bemegy, majd onnan 11 óra 21. percében távozik.

A fentiek vonatkozásában kifejezetten rögzíteni kívánom, hogy egyetlen személy számára sem adtam sem én, sem édesapám engedélyt arra, hogy a szobánkba bemenjen, vagy ott bent tartózkodjon. Továbbá erre senkit nem kértünk meg, senkit nem bíztunk meg, ezen esetről is a biztonsági kamera felvételének megszerzéséig tudomásunk sem volt.

Meglátásom szerint a felvételen szereplő személyről a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt."

A Magyar Sportlövők Szövetségének Elnöke a Fegyelmi Bizottságnak megküldte a levelet, a Fegyelmi Bizottság a levél és a videófelvétel tanulmányozás után jelezte a Szövetség Elnöke felé, hogy szükséges a Fegyelmi Bizottságnak a Magyar Sportlövők Szövetségének elnökségi határozattal történő felhatalmazása arra, hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsa.

A szövetségnél hozzátették, mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a vizsgálat lezárultáig a szövetség nem kíván nyilatkozni.

FRISSÍTÉS: Sidi Péter a történtek után a Hír Tv-nek nyilatkozott, ezt idézzük: "India után számos lejárató levelet fogalmaztak meg ellenem a szövetség és Péni István is, és ezek a levelek tele vannak rágalmakkal, és emiatt perben állok a szövetséggel. Két per is indult, amit persze nem hirdettek ki, úgyhogy az ügyvédem kezeli ezt az ügyet. Úgyhogy visszautasítottam az összes rágalmat emiatt."