Féléves kihagyás után visszatér a világ egyik legjobb országúti kerékpárosa

cycling TOPSHOTS Horizontal TOUR DE FRANCE
Team Jumbo rider Netherlands' Tom Dumoulin crosses the finish line at the end of the 20th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, a time trial of 36 km between Lure and La Planche des Belles Filles, on September 19, 2020. (Photo by Christophe Ena / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Féléves kihagyás után júniusban tér vissza Tom Dumoulin, az olasz országúti kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia 2017-es győztese.

A holland sztárversenyző klubja, a Jumbo Visma csütörtökön jelentette be, hogy egyik legjobbja a június 6-án rajtoló Svájci körversenyen indul, és azt tervezi, hogy a tokiói olimpián is rajthoz áll.
"Az utóbbi időben újra megtalálta az örömét a kerékpározásban" - indokolta a kerekes visszatérését a Jumbo-Visma.

A 30 éves Dumoulin a 2017-es Giro-diadala mellett a francia körversenyen 2018-ban második lett, ahogy az azévi Girón is. Emellett 2017-ben világbajnokságot nyert egyéni időfutamban, és a riói játékokon ezüstöt szintén az időfutamban. Tavaly a Tour de France-on a hetedik helyen zárt az összetettben, később a Vueltát viszont nem fejezte be. Idén januárban bejelentette, hogy pihenésre van szüksége, ezért egy ideig nem fog versenyezni, csapata pedig április végén közölte, hogy az idei Tour de France-on nem lesz ott a mezőnyben.