Társoldalunk:

A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint megrázó, ami a sportlövőkkel történt

2021.05.13. 10:37

"Megrázó történet" - így jellemezte a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek az indiai világkupán történteket Tiszeker Ágnes. A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint sokáig fognak még beszélni az esetről, melynek kapcsán a Magyar Sportlövők Szövetsége szerdai közleményében Péni István bejelentését idézi, és közli: fegyelmit indítanak Sidi Péter ellen.

Pozitív lett egy magyar sportlövő doppingtesztje. A Nemzeti Sport úgy tudja, a sportoló egy nemzetközi viadalon produkált pozitív mintát. A Magyar Antidopping Csoport vezetője nem nevezte meg, ki az érintett. "Egy külföldön lezajlott világkupán történt a mintavétel, abszolút a Nemzetközi Sportlövő Szövetség a minta gazdája, ő is jár el, ő is folytatja a meghallgatást. Minden pozitív (eset) nagyon sajnálatos, de ennek, úgy tűnik, hogy a háttere is egy eléggé megrázó történet lesz" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Tiszeker Ágnes.

A Magyar Sportlövők Szövetsége közleményt adott ki, amelyben Péni István bejelentését idézi – ebben az áll: az indiai világkupa helyszínén egy ismeretlen személy hatolt be Péni István szállodai szobájába, ott egy órát tartózkodott, majd távozott. A bejelentés arra nem tért ki, a behatoló 45 percen keresztül mit csinált a hotelszobában.

Az esetet rögzítette a hotel biztonsági kamerája is. Péni azt írta, részéről kétséget kizáróan nem azonosítható, ki volt az elkövető, de a kinézete és a ruházata alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt.

A Magyar Sportlövő szövetség közleményében tudatta, fegyelmi vizsgálatot indít Sidi Péter ellen, és a vizsgálat lezárásáig felfüggeszti a versenyengedélyét. "Sajnos, azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon sokat fogunk még erről beszélni, és lesznek tanulságai is az esetnek, ahogy én ezt most látom" – jegyezte meg Tiszeker.

A Magyar Sportlövők Szövetségének az elnöke elküldte Péni István levelét és az indiai hotel biztonsági felvételét a fegyelmi bizottságnak, ahogy írják, azért, „hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsák". A vizsgálat lezárultáig a Magyar Sportlövő Szövetség jelezte: az üggyel kapcsolatban nem kíván nyilatkozni.