Vágólapra másolva!
A Bors elképesztő részleteket tudott meg a sportlövő Pekler Zalán edzőjétől. A márciusi indiai Világkupaversenyen - amelyen Pekler Zalán és edzője is részt vett -  Péni István vitaminjába doppingszert tettek. A Magyar Sportlövő Szövetség két napja felfüggesztette Sidi Péter versenyzői jogát. Nem nehéz kitalálni, hogy a két esemény között szoros összefüggés lehet.

A roppant kényes ügyben a főszereplők közül eddig Sidi Péter nyilatkozott, aki döbbenetesnek és rágalomnak nevezte a történteket.

A Bors most további információkat osztott meg. Elérték ugyanis Pekler Zalán edzőjét, Kisvárdai Istvánt. Pekler Zalán szintén ott volt az indiai VK-versenyen. Az edzője, Kisvárdai István a következőket mondta.

- magyarázta a komáromi szakember. "Az ülésen elhangzott az is, hogy Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett. A felvételt megküldi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnek, utóbbit Sidi felfüggesztéséről is tájékoztatta.

- tette hozzá Kisvárdai.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője megerősítette, hogy egy magyar sportlövő az indiai verseny folyamán pozitív mintát produkált.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy az ügynek hamarosan folytatása lesz.

Forrás