Társoldalunk:

Elképesztő magyar doppingbotrány: az egyik olimpikon megmérgezhette válogatott társa vitaminját

2021.05.14. 08:21

A Bors elképesztő részleteket tudott meg a sportlövő Pekler Zalán edzőjétől. A márciusi indiai Világkupaversenyen - amelyen Pekler Zalán és edzője is részt vett -  Péni István vitaminjába doppingszert tettek. A Magyar Sportlövő Szövetség két napja felfüggesztette Sidi Péter versenyzői jogát. Nem nehéz kitalálni, hogy a két esemény között szoros összefüggés lehet.

A roppant kényes ügyben a főszereplők közül eddig Sidi Péter nyilatkozott, aki döbbenetesnek és rágalomnak nevezte a történteket.

A Bors most további információkat osztott meg. Elérték ugyanis Pekler Zalán edzőjét, Kisvárdai Istvánt. Pekler Zalán szintén ott volt az indiai VK-versenyen. Az edzője, Kisvárdai István a következőket mondta. A három-három férfi és női versenyzőn kívül Péni István édesapja és az egyik lány apukája tartózkodott Indiában. A szerdai elnökségi ülésen, amin én is ott voltam, lejátszották a szállodai folyosón készült videót. Ezen egy pólót, rövidnadrágot viselő férfi látható, akinek a derekára egy magyar válogatott felső van kötve, és bemegy Péni szobájába. A felvételből egyértelműen kivehető, hogy ki az illető - magyarázta a komáromi szakember. "Az ülésen elhangzott az is, hogy Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett. A felvételt megküldi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnek, utóbbit Sidi felfüggesztéséről is tájékoztatta. Sidi Péter korábban az én tanítványom is volt, fantasztikus karrier áll mögötte. Sajnálom, hogy egy ilyen csúnya üggyel érhet véget a pályafutása - tette hozzá Kisvárdai.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője megerősítette, hogy egy magyar sportlövő az indiai verseny folyamán pozitív mintát produkált. A Nemzetközi Sportlövő Szövetség a minta gazdája, ő jár el, ő is folytatja a meghallgatást. Amint határozat születik, mi is megkapjuk a hivatalos értesítést. Ezután tudom elmondani, hogy milyen doppingot találtak a magyar sportoló szervezetében. Annyit mondhatok, hogy ezt a szert bárhol a világon be lehet szerezni. Fontos kiemelni, hogy van egy doppingügy és van egy fegyelmi eljárás, amit a honi szövetség kezdeményezett. Egyelőre ez két különálló dolog, és úgy is kell kezelni." 

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy az ügynek hamarosan folytatása lesz.

Forrás