Társoldalunk:

Roger Federer is kihagyhatja a tokiói olimpiát

2021.05.15. 09:18

Az olimpia egyéni aranyérem – 2008-ban párosban felért már a csúcsra Pekingben – az egyetlen, amely hiányzik a teniszsztár, Roger Federer gyűjteményéből, ennek ellenére a 39 éves svájci klasszis megértené, ha nem rendeznék meg a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokat.

A The Times Of India beszámolója szerint alig tíz héttel az olimpia rajtja előtt Japán kibővítette pénteken a rendkívüli állapotot a koronavírus-járvány miatt, miközben már több mint 350 ezren írták alá a petíciót, hogy ne rendezzék meg az ötkarikás játékokat. A negyedik hullám nagyon megterheli a japánok egészségügyi rendszerét, így a közvélemény nagy része határozottan az olimpiai ellen van. De a sportolók sem biztosan abban, hogy jó döntés megrendezni a világeseményt.

Roger Federer még nem döntötte el, ott lesz-e az olimpiánForrás: AFP/Samer Al-Rejjal

„Őszintén szólva nem tudom, mit gondoljak. Szívesen szerepelnék az olimpián, hogy érmet szerezzek Svájcnak, ami nagyon büszkévé tenne. De ha ez a jelenlegi helyzet miatt nem valósulhatna meg, akkor én lennék az első, aki ezt megértené. Azt gondolom, a sportolóknak döntésre van szükségük: megrendezik-e vagy sem? Jelenleg úgy látjuk, hogy lesz olimpia. Nehéz helyzet. A sportoló még eldöntheti, hogy megy-e vagy sem" – mondta Roger Federer, aki hozzátette, ha valaki úgy érzi, hogy első a biztonság, akkor jobb, ha nem vesz részt a játékokon.

Federer beismerte, hogy ő még nem döntötte el, hogy ott lesz-e Tokióban, hagyott egy kis időt magának arra, hogy a „körülmények" függvényében hozza meg a döntést.

Korábban Serena Williams, Osaka Naomi és Nisikori Kej is kifejezte már az aggodalmát az olimpiával kapcsolatban.