Társoldalunk:

Elképesztő szigor mellett dolgozhatnak csak a külföldi újságírók a tokiói olimpián

2021.05.15. 09:52

A nyáron a 2021-re halasztott tokiói olimpia tudósítására érkező külföldi média munkatársai rövid pórázon lesznek tartva, és esély sincsen arra, hogy bárki engedély nélkül a „buborékon" kívülre menjen majd – erről Tamayo Marukawa, a tokiói olimpiáért felelős miniszter beszélt.

Tamayo Marukawa kategorikusan cáfolta annak lehetőségét, hogy a külföldi újságírók korlátozások nélkül mehetnek majd a kijelölt biztonságos területeken kívülre. Erre pedig az új koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása miatt van szükség.

Az ellenzéki párt egyik képviselője arról kérdezte Marukawát, hogy a kormány hogyan tervezi kezelni a külföldi média munkatársainak a tevékenységeit.

A külföldi média  munkatársai nem fognak szabadon kóborolni TokióbanForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Tetsu Joko

"Soha nem engedjük, hogy felügyelet nélkül lehessenek a nem kijelölt területeken" – mondta Tamayo Marukawa. Az ügyben megszólalt a miniszterelnök, Yoshihide Suga is, aki elmondta, gondoskodnak arról, hogy az újságírók maradjanak a „buborékban."

Várhatóan több ezer médiamunkatárs utazik majd Japánban, hogy beszámoljon a 2021. július 23. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő világeseményről.