Társoldalunk:

Óriásit bukott, fejre esett a Giro egyik legjobb hegyimenője - videó

2021.05.16. 17:26

Óriási bukott a Giro d'Italia olasz kerékpáros körverseny 9. szakaszán a szlovén Matej Mohoric, aki számára véget is ért a verseny.

A Bahrain Victorious 26 éves bringása a Castel di Sangro és Campo Felice közötti szakasz elején, valamivel több mint 30 kilométer után, a 2. kategóriás Passo Godiról való ereszkedés közben szenvedett balesetet. Az első kerekével elkapott egy kátyút, ami valósággal eldobta bringával együtt. 

A bukás után Mohoric kerékpárjának kiszakadt a hátsó kereke, ő azonban a csapatkocsinál egy bicajt akart kérni, hogy a mezőny után eredhessen. 

Erről persze szó sem lehetett, hiszen szinte biztos volt az agyrázkódás egy ilyen esést követően, úgyhogy inkább hordágyra, majd mentőbe tették, és kórházba szállították kivizsgálásra.

A Bahrainre rájár a rúd ezen a versenyen: a csapat kapitánya, az összetett egyik esélyese, a spanyol Mikel Landa is óriásit bukott, miután egy terelőszigetnél későn próbált kikerülni egy útjelző önkéntest, két másik versenyzővel együtt bukott. Neki a kulcscsontja tört el, és persze ő is kénytelen volt feladni a versenyt.