Társoldalunk:

Döntött a doppingügybe keveredett Péni Istvánról a Nemzetközi Sportlövő Szövetség

2021.05.16. 12:50

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) a héten függesztette fel Sidi Péter versenyengedélyét és eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint behatolt csapattársa, Péni István szobájába a márciusi indiai világkupaversenyen. Péni István a 2021. márciusi Delhi Világkupán adott pozitív doppingmintát, ám az ISSF-nél az első döntés megszületett, hogy egyelőre nem korlátozzák a versenyzési jogait.

A Magyar Sportlövők Szövetsége vasárnap adott ki újabb közleményt a botrányos ügyben, amelyben jelezték, hogy az önkéntes felfüggesztés feloldásra került, így az eszéki Európa-bajnokságon részt vehet Péni István.

Péni István ott lehet az Eb-nForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency/Lin Shanchuan

„A 2021 márciusi Delhi Világkupán Péni István pozitív doppingmintát adott. Péni István kezdeményezte önkéntes felfüggesztését a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnél (ISSF). Az ügy kivizsgálása a rendőrségen és a Magyar Sportlövő Szövetség Fegyelmi Bizottságánál is folyamatban van. A vizsgálat jelen szakaszában a szabotázs ténye megállapítható, és ezt az ISSF számára is bemutattuk. Az ISSF-nél az első döntés megszületett, hogy nem korlátozzák a versenyzési jogait, így az önkéntes felfüggesztés feloldásra került. Az eszéki Európa-bajnokságon részt vehet.Az ügy lezárása és a végleges döntés az eszéki Európa-bajnokság után várható" – olvasható az MSSZ közleménye.