Vágólapra másolva!
Legjobb magyarként Babos Tímea, legutóbbi helyezésén egyet javítva a 107. pozíciót foglalja el.Fucsovics Márton a múlt heti pozícióját megtartva a 44. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A múlt heti, római tornán győztes lengyel Iga Swiatek hat helyet előrelépett, így jelenleg kilencedik a női teniszezők világranglistáján.Swiatek többek között a cseh Karolina Pliskovát is megelőzte, aki ellen egyetlen játékot sem veszített a vasárnapi fináléban. A rangsort továbbra is az ausztrál Ashleigh Barty vezeti.

Fucsovics Márton a múlt heti pozícióját megtartva a 44. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A rangsorban következő magyar játékos, Balázs Attila maradt a 106. helyen.

A világranglistát továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti,

az orosz Danyiil Medvegyev a második, a római torna vasárnapi döntőjében éppen Djokovicsot legyőző spanyol Rafael Nadal pedig a harmadik.

Fucsovics a 44. a világranglistán Forrás: AFP/Franck Fife

Közel ötven év után,

az ATP számítógépes rendszerének 1973. augusztus 23-i bevezetése óta először fordult elő a múlt héten, hogy nem volt amerikai játékos a legjobb harminc között,

és ez most sem változott, mivel Taylor Fritz egy helyet rontva a 32. helyen áll.

Korábban minden héten volt legalább egy amerikai az első harmincban, Jimmy Connors, John McEnroe, Pete Sampras, Andre Agassi, Jim Courier és legutóbb Andy Roddick vezette is a világranglistát. Az első százban jelenleg tizen képviselik az Egyesült Államokat.