Társoldalunk:

Valter Attila álmában sem gondolta, hogy a Puskás Arénát rózsaszínűre festik

2021.05.17. 08:51

Valter Attila három napon át viselhette az összetettben vezetőnek járó rózsaszín trikót a Giro d'Italia olasz kerékpáros körversenyen, vasárnap azonban 49 másodperc hátránnyal a 25. helyen ért célba. A magyar kerékpáros az ötödik helyre csúszott vissza az összetettben. Valter a hivatalos Facebook-oldalán üzent a verseny után a rajongóinak, bejegyzésében leírhatatlannak nevezte az elmúlt időszakot.

Az első dolog ami eszembe jut, milyen is volt megélni és versenyezni ebben a gyönyörű trikóban az, hogy ez nem az én mezem volt... a Miénk volt!  – kezdte Valter a bejegyzésében.

"Próbálom feldogozni mekkora örömet is szereztem az elmúlt pár napban a kerékpárrajongóknak és azoknak is akik most hallanak erről a sportról először, de higgyétek el ti is ugyan akkora örömet okoztatok nekem!" – köszönte meg az eddigi bíztatást a magyar szurkolóknak.

A 22 éves országúti kerékpárversenyző továbbá arról is írt, hogy ugyan óriási dolognak tartja, hogy viselhette a rózsaszín trikót, mégsem fogható ahhoz a reakcióhoz, amit otthon kiváltott. 
Álmomban sem gondoltam, hogy ennyien, országszerte szurkolni fogtok egy kerékpárosnak, arra pedig végképp nem, hogy sok épület mellett a Puskás Ferenc Stadion is rózsaszínbe fog díszelegni. 

Valter szerint már most többet ért el a Girón, mint azt korábban várta. Ugyan vasárnap 43 másodperces hátrányba került az összetettben, de úgy érzi, hogy a helyezése bizakodásra ad okot, hozzátette: „mindent megteszek hogy úgy is fejezzem be a versenyt ahogy elkezdtem, mosolyogva".