A Fury elleni pénzes meccs helyett egy kötelező címvédés vár Anthony Joshuára

Horizontal COMBO PHOTO
(COMBO) This combination of pictures created on December 14, 2020 shows Boxer Tyson Fury (L) during a press conference in Los Angeles, California on January 25, 2020, and British heavyweight boxer Anthony Joshua during a press conference in Ad Diriyah, a Unesco-listed heritage site, outside Riyadh, on December 4, 2019. - Anthony Joshua's promoter Eddie Hearn says a deal for his man to fight Tyson Fury in an all-British world heavyweight unification bout in 2021 could take as little as two days to complete. Plans for a "Battle of Britain" have accelerated after Joshua, 31, stopped Bulgarian veteran Kubrat Pulev in the ninth round at Wembley Arena on December 12 to retain all three of his belts. (Photos by RINGO CHIU and FAYEZ NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy ideig biztosan nem lesz Tyson Fury–Anthony Joshua címegyesítő mérkőzés, miután a Boksz Világszervezet (WBO) kötlezte utóbbit, hogy kiálljon a kötelező kihívó, az ukrán Olekszandr Uszik ellen.

A WBO korábban ultimátumot adott Joshuának, miszerint péntekig (május 21.) kellett nyilatkoznia, hogy van-e reális esélye a Fury elleni mérkőzés megrendezésének, írja cikkében a Profiboksz.hu szaklap. A korábban augusztus közepére beharangozott, Szaúd-Arábiában megrendezni kívánt mérkőzés elé azonban komoly akadályt gördített, hogy Furyt bírói végzés kötelezte egy Deontay Wilder elleni harmadik mérkőzésre (az első meccsük döntetlen lett, majd a másodikon a brit kiütötte az amerikait).

Ezt Fury-Wilder meccset meg is rendezik, a tervek szerint július 24-én Las Vegasban, ezzel együtt pedig a WBO kötelezte a brit címvédőjét, azaz Joshuát, hogy kiálljon kötelező kihívójával, az ukrán Oleksandr Uszikkal.

Oleksznadr Uszik készen áll az Anthony Joshua elleni mérkőzésre Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Dylan Buell

A WBO levelére Joshua részéről Eddie Hearn promóter reagált, és május 24-ig, azaz hétfőig kért haladékot, ezt azonban nem fogadta el a szervezet, így 10 napjuk maradt a feleknek arra, hogy megegyezzenek a Joshua–Uszik ütközet részleteiről, ellenkező esetben kiírják a versenytárgyalást, legrosszabb esetben pedig megfosztják címétől az angol ökölvívót.

A 34 éves ukrán amatőrként a londoni olimpián aranyérmet nyert nehézsúlyban (ugyanitt Joshua is nyert a szupernehézsúlyúak között), majd profinak állt, és az összes szervezet bajnoki övét begyűjtötte cirkálósúlyban, mielőtt fellépett volna a nehézsúlyba. Uszik egyelőre veretlen, mind a 18 eddigi profi meccsét megnyerte.