Társoldalunk:

Elviselhetetlen fájdalmat élt át lánya halála után a legendás ausztrál úszó

2021.05.24. 10:46

Az ausztrálok legendás úszója, a háromszoros olimpikon Lisa Curry lánya, Jaimi 2020-ban halt meg 33 évesen. A gyászoló édesanya szörnyű időszakon ment át az utóbbi hónapokban, amelyről először beszélt a nyilvánosság előtt.

Jaimi Kenny 2020 szeptemberében 33 évesen vesztette életét egy hosszan tartó betegség után. A három olimpián, az 1980-as moszkvai, az 1984-es Los Angeles-i és az 1992-es barcelonai játékokon is részt vevő Lisa Curry először beszélt a lánya halála óta eltelt szomorú hónapokról.

A news.com.au oldal megírta, hogy a korábbi úszó elárulta, annyira fájdalmas érzés volt a lánya elvesztése, hogy alig kapott levegőt.

A szívünk összetört, és elviselhetetlen fájdalmakon mentünk keresztül, de gondosan őrizzük az összes pillanatot, amelyet imádott gyermekünkkel átélhettünk"  - mondta Curry, akinek férjével, a korábbi Ironman Grant Kennyvel Jaimi volt a legidősebb gyermekük a három közül.

Nyugodj békében, gyönyörűségem. Hiányzol minden egyes napfelkeltekor, és akkor, amikor a nap süt és a madarak énekelnek. Hiányzol, amikor behunyom a szemem, és amikor kinyitom. Hiányoznak a nagy ölelések és a hosszú beszélgetések"  - emlékezett meg gyermekéről a gyászoló anya.

Lisa Curry és a lánya, JaimiForrás: news.com.au

Az 58 éves Curry a Test és Lélek magazinban írt a lánya halála óta eltelt hosszú és szomorú időszakról. 

"Valójában ez egy szörnyű év volt. A legdrágább elsőszülött gyermekünk, Jaimi elvesztésének gondolata állandó szomorúságot és kimerültséget okoz. Ez soha nem ér véget. Elegem van a fáradtságból, szomorú vagyok, amiért a vidámság eltűnt a lelkemből. Biztos vagyok benne, hogy távozó szeretteink nem akarják, hogy sokáig szenvedjünk, miután elvesztettük őket" - írta Curry.

"Nagyon fájnak az izmaim, és a fájdalom olyan, mintha egy teherautó ütött volna el. Olvastam arról, hogy a stressz és a trauma az izmokban tárolódik. Nekem még az ujjaim és a lábujjaim is fájnak, néha egészen egyszerűen nehezemre esik felkelni az ágyból" - árulta el a korábbi kiváló sportoló.

Mindezek ellenére tovább kell élnem. Van egy gyönyörű családom, egy csodás vállalkozásom és nagyszerű barátaim, akik rengeteget segítenek. Hálás vagyok az életemért, amely most megváltozott, de meg kell tanulnom újra élni, másképp" - zárta gondolatait Curry.