Jani Réka a selejtező első fordulójában búcsúzott a Roland Garroson

TEB BNP Paribas Istanbul Cup SQUARE FORMAT
Jani Réka a selejtező első fordulójában búcsúzott a Roland Garroson
Vágólapra másolva!
Jani Réka kedden egyesben búcsúzott a párizsi francia nyílt teniszbajnokságon, ahol a selejtező első fordulójában két szettben alulmaradt a luxemburgi Mandy Minellával szemben.

Pedig a világranglistán 184. magyar játékos - a verseny honlapja alapján - ígéretesen kezdte a mérkőzést, melyen az övé volt az első brék, de 2:1-es állás után az első szettben már nem tudott több játékot nyerni. Minella (207.) lendületbe jött, és a harmadik, nullára megnyert bréket követően játszmaelőnyre tett szert.

Jani Réka a selejtező első fordulójában búcsúzott a Roland Garroson Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Bulent Doruk

A luxemburgi játékost a második szett elején sem sikerült megállítani, így nyolc perc alatt 2:0-ra, majd később 5:1-re meglépett, és már a meccsért adogathatott. Jani azonban szépített, ismét el tudta venni riválisa adogatógémjét, 3:5-nél pedig három újabb bréklabdája is volt, amelyekkel azonban már nem tudott élni. Minella a második meccslabdájával lezárta az 1 óra 20 perces összecsapást.

A női selejtezőben érdekelt magyarok közül Babos Tímea (111.) kedden három szettben győzött a kínai Jo Hsziao-ti (189.) ellen, és a második fordulóban a horvát Ana Konjuhhal (144.) csap majd össze. Gálfi Dalma (235.) viszont hétfő este kikapott a horvát Jana Fett-től (205.) a kvalifikáció első körében.

A selejtezőben három győzelem szükséges a főtáblára kerüléshez.

Eredmények:
selejtező, 1. forduló:
Mandy Minella (luxemburgi)-Jani Réka 6:2, 6:3