Társoldalunk:

Meggyógyult a rákból és indul a Roland Garroson a spanyol teniszező

2021.05.26. 16:03

Egy hónapja épült fel a rákból, mégis indul a Roland Garroson a világranglistán korábban hatodik helyezett spanyol teniszező, Carla Suárez Navarro.

A BBC Sport megírta, hogy a 32 éves spanyol játékos tavaly szeptemberben elárulta, hogy Hodgkin-limfómában szenvedett és kemoterápiás kezelést is kapott. Az utolsó kezelést januárban kapta, áprilisra gyógyulttá nyilvánították.

Óriási izgalommal tölt el, hogy részt vehetek a Roland Garroson. Az elmúlt néhány hónapban azon dolgoztam, hogy lehetőséget adjak magamnak egy utolsó versenyre Párizsban. Alig várom, hogy ott lehessek a pályán, és újra átérezzem, milyen különleges ez a torna" - mondta Suárez Navarro.

Carla Suárez Navarro komoly betegségből épült fel, és újra indul a Roland GarrosonForrás: AFP/Jose Jordan

A diagnózisa előtt azt tervezte, hogy a 2020-as lesz az utolsó szezonja, de most már folytatni akarja a játékot, és azt mondta, hogy egy álma válna valóra, ha versenyezhetne a tokiói olimpiáján.

A tenisz sok mindent adott nekem, és mindig is a pályán akartam elbúcsúzni tőle. A Roland Garros karrierem legjobb pillanatait nyújtotta számomra. Az első nagyszerű eredményem ezeken a pályákon született, nagyon jó emlékeim vannak ennyi év után, és külön öröm, hogy utoljára még játszhatok itt, Párizsban" - tette hozzá a 32 éves teniszező, aki korábban kétszer is eljutott a negyeddöntőig a salakpályás Grand Slam-tornán.