Vágólapra másolva!
Princzinger Pétert újraválasztotta elnöknek a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ). A szervezet csütörtöki budapesti tisztújító közgyűlésén az elnöki jelöléshez 16 egyesület támogatására volt szükség. Az MKSZ-t 2017 óta irányító Princzinger ellenjelölt nélkül, 80 igen szavazat és egy tartózkodás mellett, ellenvoks nélkül kapta meg a bizalmat az újabb ciklusra.

Princzinger kiemelte: a jövőben a már megkezdett munkát kívánja folytatni, kikérve a sportág szakértőinek támogatását. Munkáját a jövőben négy sportszakmai alelnök és négy elnökségi tag fogja segíteni.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szavait tolmácsolva hangsúlyozta: a kerékpársportban "eddig csak remélt, példaértékű határok átlépése" történt meg Magyarországon.

A Tour de Hongrie ismét nagy sikert aratott a magyar emberek körében Forrás: Vanik Zoltán, Tour de Hongrie

Méltatta az országimázs erősítése és az utánpótlásbázis szélesítése szempontjából egyformán fontos Tour de Hongrie-t; a Giro d'Italián három napig a rózsaszín trikót viselő Valter Attilát; és kiemelte: a sikerek mögött az MKSZ által elvégzett átgondolt, alapos, tervezett munka áll. Gratulált az MKSZ mögött álló négy sikeres esztendőhöz, egyben sikeres munkát kívánt a következő ciklushoz.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos felidézte: "nem volt könnyű az az út, amin eljutottunk ide". Visszautalt rá: Princzinger Péter négy évvel ezelőtti megválasztásakor bízott benne, hogy a magyar kerékpározás történetének aranylapjaira kerülő időszak következik, ám nem gondolta, hogy eddig el lehet jutni a sikerekben. Megemlítette: Magyarországon a labdarúgás után a kerékpársport a második legnépszerűbb sportág.

"Hatalmas lendületet kapott a magyar kerékpározás" - szögezte le Révész Máriusz, aki "előre vezető vízióval rendelkező" elnökség választására bíztatta a közgyűlést a voksolás előtt. "Valter Attila népszerűségére felülve, kormányzati támogatással" fontos célnak nevezte magyar kontinentális csapat létrehozását. Egyúttal bizakodását fejezte ki annak kapcsán, hogy az elmúlt időszakhoz hasonlóan évről évre sikerül majd felülmúlni a korábbi sikereket.