Vágólapra másolva!
A japán teniszező, Oszaka Naomi nem fog válaszolni a sajtó munkatársainak kérdéseire a Roland Garros ideje alatt, mert úgy véli, a sajtótájékoztatók rossz hatással vannak a játékosok mentális állapotára.

"Azért írom ezt, mert nem fogok nyilatkozni a sajtónak a Roland Garros ideje alatt. Gyakran úgy érzem, hogy az emberek nem veszik figyelembe a sportolók mentális egészségét, és ez különösen igaz, amikor egy sajtótájékoztatót látok, vagy részt veszek benne" - írta közösségi oldalán a négyszeres Grand Slam-győztes Oszaka.

tette hozzá a klasszis játékos.

Oszaka Naomi szerint a sajtótájékoztatók nincsenek jó hatással a játékosokra Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Michael Reaves

A The Guardian megírta, hogy a világranglista második helyezettje elmondta, döntésében nincs semmi személyeskedés, nem haragszik konkrétan egy újságíróra sem, csak szeretné megkímélni magát a kellemetlen helyzetektől.

Sok tenisztornán megkövetelik a játékosoktól, hogy minden meccs után beszéljenek a médiával, vagy fizessenek bírságot. Christian Harrison amerikai játékost 3000 dollárra büntette az ATP, miután a januári Delray Beach Open tornán nem volt hajlandó részt venni egy pályaszéli interjúban, amelyben a maszkok viselésével kapcsolatosan kérdezték.

Oszaka elmondása szerint reméli, hogy a számára fizetendő bírság egy mentális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezet felé irányulhat majd.