Vágólapra másolva!
Két napja derült ki, hogy a tőrvívó Mohamed Aida 45 évesen is bekerült az olimpiai csapatba, így a kiváló sportolónő a magyar sport történetének első olyan versenyzője, aki a hetedik olimpiájára készülhet. Azonban ennek a hírnek nem mindenki örül, a csapattársai akarják kifúrni a rutinos versenyzőt az olimpiai tőrcsapatból.

A sportági szövetség (MVSZ) oldalának korábbi beszámolója szerint egyéniben ugyan nem indul, de a csapatversenyben ott lehet a magyar női tőrválogatottban Mohamed Aida. Viszont ennek nem mindenki örül.

„Kétéves huzavonának lett vége a napokban. Eddig nem szóltunk egy szót sem, és végig csak a másik oldalt hallhatta mindenki.

Megpróbáltuk családon belül intézni a dolgokat, de ebbe most belefáradtunk. Halljuk hát a mi oldalunkat,

azt az oldalt, ami mellett a tőr szakma felsorakozott" – olvasható a magyar tőrvívó, Kreiss Fanni által közétett írásban a Facebook-oldalon.

Vívó-vb Budapest 2019, Mohamed Aida Forrás: Csudai Sándor - Origo

A csapattársai szerint bár 2019-ben Feczer Viktor vezetőedző úgy vélekedett, hogy neki két fix embere van a csapatban, Mohamed Aida és Kreiss Fanni személyében, végül változtatásra volt szükség, mert nem jöttek az eredmények, így

az Európa-bajnokságon már Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra vett részt, amely az 5. helyen végzett. Később ez a csapat szerezte meg az olimpiai kvótát is Tokióba.

A közlemény szerint korábban ismét megpróbálkozott az edző a Mohamed Aida-Pásztor Flóra cserével, de ez sem vezetett eredményre, ezért ismét összeálltak a fiatalok.

„Mindeközben Aida a csapatmunkában nem vett részt, a közös pszichológiai foglalkozásokat, erőnléti edzéseket nem látogatta a sikertelen világbajnokság után.

– olvasható a közleményben. Azóta ismerté vált az elnökség döntése, Mohamed Aida bekerült a csapatba.

„Az elnökség döntése óta a média olyan cikkekkel van tele, hogy szenzáció történt, ott lesz hetedszer is az ötkarikás játékokon. Arról semmi hír, hogy Kreiss Fanni, a csapat vezéregyénisége, Magyarország legjobb női tőrözője, hogyan készül, és akik kivívták az indulási jogot, hogyan vélekednek, ugyanis ha nem sikerül megszerezni a csapatkvótát, akkor nem lenne miről beszélni, Kreiss Fanni lenne az egyetlen induló.

A fent említettek fényében kérjük Lukovics Dóra és Mohamed Aida olimpiai csapatban betöltött pozíciójának újratárgyalását"

– olvasható a szövegben, amelyet Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra is aláírt.

Amennyiben pástra lép Tokióban, az olimpiai szerepléseket tekintve csúcstartó lesz Mohamed Aida. A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok tőröző eddig hat ötkarikás játékokon (1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016) vett részt, így Tokió lehet a hetedik olimpiája.

Az olimpiai vívóversenyeket július 24. és augusztus 1. között rendezik Tokióban.