Társoldalunk:

Valter Attila úgy érzi, jól megy neki a vezérszerep

2021.05.30. 22:09

Vasárnap véget ért a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny, melyen Valter Attila a 14., Dina Márton a 100. helyen végzett összetettben. A Groupa-FDJ színeiben versenyző, a rózsaszín trikót három napig viselő Valter minden idők legjobb magyar összetett eredményét érte el a háromhetes körversenyen. A 22 éves versenyző az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy jó tapasztalat neki volt kipróbálni a vezérszerepet és beszélt a közelgő tokiói olimpiáról is.

Valter Attila az M1 aktuális csatornának elmondta: elsősorban nagyszerű tapasztalatszerzés volt számára a verseny, hiszen ritkán adatik meg egy kerékpáros életében, hogy az egész csapat a rendelkezésére álljon és őt segítse, mert az csak az összetettre pályázó "menőknek" jár. 

Valter Attila miatt egyre többen kezdenek kerékpározni MagyarországonForrás: AFP/Luca Bettini

"Nagyon jó volt ezt megtapasztalni, és azt átélni, hogy viszonylag jól megy nekem ez a szerep is. Én meg közben igyekeztem ugyanolyan versenyző maradni, mint voltam előtte. Mármint a csapattársaimmal szemben, hogy ők is értékeljék úgy az én munkámat, ahogyan én értékelem az ő munkájukat" – hangsúlyozta a magyar bringás, aki hozzátette, hogy az eddigi versenyeihez képest ez a mostani teljesen más volt, főként az, hogy a háromhetes nagy viadalon ő indulhatott elsőszámúként a csapatában, illetve vált azzá menetközben.

"Ez egy új perspektíva számomra, ami nagyon jó a jövőre nézve" - foglalta össze. Kifejtette: abban is bízik, hogy ezeknek a napoknak köszönhetően, amelyeken a sportágra több figyelem fordult Magyarországon, tovább javul a hazai közutakon a közlekedési morál, és az autósok még az eddigieknél is jobban figyelnek majd a kerékpárosokra. A tokiói olimpiával kapcsolatban megjegyezte, ugyan, ahogyan a legtöbb bringásnak, neki sem ez az év főversenye, ráadásul nem igazán számít egynapos menőnek, ugyanakkor régi álma teljesül az ötkarikás szerepléssel, ahol a legjobbat szeretné kihozni magából.