15 ezer dolláros büntetést kapott a teniszsztár, aki nem hajlandó szóba állni a sajtóval

Naomi Osaka Oszaka Naomi tenisz
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 31: Naomi Osaka of Japan reacts between sets against Maria Sakkari of Greece in their quarterfinal match of the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 31, 2021 in Miami Gardens, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Francia Nyílt Nemzetközi Teniszbajnokság (Roland Garros) versenyigazgatósága 15 ezer dollárra büntette meg a japán Naomi Oszakát, aki továbbra sem hajlandó részt venni a mérkőzések utáni kötelező sajtótájékoztatókon. A japán versenyző a Twitteren üzent és nem enged. Ha ez így megy tovább, ki fogják zárni az év második Grand Slam versenyéről.

Oszaka a múlt héten keltett nagy feltűnést azzal, hogy bejelentette: nem vesz részt a meccsek utáni kötelező sajtótájékoztatókon.

A szabályok szerint a játékosoknak minden mérkőzésük után a sajtó rendelkezésére kell állniuk, ám Oszaka szerint ez indokolatlanul megterheli őket lelkileg. Oszaka a Twitter-oldalán közölte, hogy a Roland Garros alatt egyetlen sajtótájékoztatót sem fog tartani.

Hozzátette: gyakran érzi úgy, hogy nincsenek tekintettel a sportolók mentális egészségére, és igaz ez a médiakonferenciákra is.

A japán sztár jelezte, gyakran ülnek olyan tájékoztatón, ahol ugyanazt a kérdést már korábban többször feltették, vagy sértő, hozzá nem értő felvetésekkel találkozik. Kiemelte, előfordult, hogy vereség utáni sajtótájékoztatón omlott össze egy versenyző.

A retorzió nem is maradt el: a büntetés 15 ezer dollár. Oszaka nem maradt csendben, most újra üzent a Twitteren.

Üzenetének lényege: A harag nem más, mint a megértés hiánya (ezzel utal a Roland Garros szervezőinek döntésére), a változás meg kényelmetlenséget okoz az embereknek.

Forrás