Társoldalunk:

Szürreális körülmények között zajlik az olimpiai fáklyafutás Japánban

2021.06.09. 08:06

Egészen elképesztő körülmények között zajlik az olimpiai láng váltófutása a koronavírus által sújtott Japánban.

Az Asahi Shimbun japán napilap újságírója a minap Niigata prefektúrában járt. Ott volt tanúja a következő jelenetnek.A fáklyafutást felvezető autóban ülő ember hangszórón keresztül kezdett könyörögni az út mentén állóknak, hogy azok semmiképpen se kiabáljanak. Inkább csak tapsoljanak, ha már minden áron szeretnének valamit csinálni. Ezek az emberek azért jöttek ki az utcára, hogy üdvözöljék az olimpiai lángot."

Magányos fáklyafutó az olimpiai lánggal. Előtte és mögötte a biztonsági személyzetForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Makoto Kondo

A beszámoló így folytatódik: "Toyama prefektúrában, az út mentén egyáltalán nem voltak nézők. Üres volt az egész. Ez még azelőtt történt, hogy a láng Niigata prefektúrába érkezett volna. Aztán a fáklyavivőket egy üres színpadra terelték. Ott adhatták át egymásnak a lángot. Se közel, se távol nem volt senki sem. A biztonsági intézkedések nagyon szigorúak voltak. Senkit sem engedtek a közelbe. Aki nem tartozott a hivatalos küldöttségbe, vagy a futók közé, azokat eltávolították onnan."

Az olimpiai láng a tervek szerint július 9-én érkezik Tokióba. Egészen szürreális lesz, ahogy a japán fővárosban a teljesen lezárt utcákon futnak majd vele.

Forrás