Jön a tenisztörténelem legnagyobb rivalizálásának újabb fejezete

Novak Djokovic Roland Garros
Serbia's Novak Djokovic celebrates after winning against Italy's Matteo Berrettini during their men's singles quarter-final tennis match on Day 11 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 9, 2021. (Photo by MARTIN BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic három és fél órás mérkőzésen tudta csak legyőzni az olasz Matteo Berrettinit a Roland Garros negyeddöntőjében.

A szerb klasszis az első két szettet relatíve könnyedén, 6:3, 6:2-re megnyerte, Berretini bréklabdáig sem tudott eljutni a világelső adogatójátékaiban, ami megkönnyítette Djokovic dolgát.

A harmadik játszma már annál szorosabb volt, Berrettini elkezdett jól játszani, közel kétszer annyi nyerő ütése volt, mint Djokovicnak. A szerb továbbra is jól tartotta adogatását, 82 %-ban beütötte az első szervákat, így ellenfele ezúttal sem tudott bréklabdáig eljutni. Ugyanakkor a világelső sem tudta elvenni az ő szerváját, így tie-breakben dőlt el a szett.

Mivel Berrettini a rövidítést 5-4-ről meg tudta fordítani, így a szerb ekkor még nem tudta lezárni a találkozót. Nem úgy a negyedik szettben, ahol 6:5-ös vezetésnél brékelt, aminek köszönhetően bejutott a legjobb négy közé.

Az elődöntőben két rendkívül jónak ígérkező párosítás vár majd a teniszrajongókra a pénteki nap folyamán: Djokovic a Nadal elleni 58. mérkőzésén léphet pályára, a másik ágon pedig két fiatal, Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas csapnak majd össze.

Tenisz, Roland Garros, Párizs
Djokovic (szerb, 1.)-Berrettini (olasz, 9.) 6:3, 6:2, 6:7 (5-7), 7:5
Nadal (spanyol, 3.)-Schwartzman (argentin, 10.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:0