Társoldalunk:

Chris Froome két év kihagyás után visszatér a Tour de France-ra

2021.06.15. 17:55

Biztossá vált, hogy a négyszeres győztes brit Chris Froome - két év kihagyást követően - indul a jövő szombaton rajtoló kerékpáros Tour de France-on.

Csapata, az Israel Start-Up Nation kedden jelentette be a 36 éves bringás szereplését.

Két év szünetet követően alig várom, hogy visszatérhessek. Fáradságos utat tettem meg a 2019-es balesetem óta, de annál nagyobb a motivációm - mondta Froome, aki két hete még úgy nyilatkozott, nincs olyan szinten, hogy idén versenyben legyen az összetett elsőségért.

Chris Froome, a Tour de France négyszeres győzteseForrás: AFP/Stephane Mantey

A hétszeres Grand Tour-győztes Froome tavalyelőtt a Critérium du Dauphinén 54 kilométeres óránkénti sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is, és hetekig kórházban feküdt.

Az Israel Start-Up Nation sportügyekért felelős vezetője, Rik Verbrugghe elmondta, egy négyszeres Tour-győztest (2013, 2015, 2016, 2017) a tapasztalata miatt nem szabad lebecsülni, és hatalmas hasznára lesz a csapatnak a július 18-ig tartó viadalon, ahol a kanadai Michael Woods lesz a kapitány.

A Vuelta a Espanát kétszer (2011, 2017), a Giro d'Italiát egyszer (2018) megnyerő Froome ötödik Tour-diadalával utolérné a rekorder belga Eddy Merckxet, a spanyol Miguel Induraint, valamint két francia legendát, Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t.