Vágólapra másolva!
Négy évig nem versenyezhet Shelby Houlihan, az Egyesült Államok egyik legjobb női középtávfutója, akit a tokiói olimpia éremvárományosai között emlegettek.

Versenyzői jogának felfüggesztéséről maga számolt be Instagram-oldalán, igazságtalannak minősítve a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) döntését eltiltásáról, amelynek következtében nem indulhat a tokiói nyári játékokon, de lemarad a 2022-es világbajnokságról és gyaníthatóan a 2024-es párizsi olimpiáról is.

Az 1500 és az 5000 méter 28 éves amerikai csúcstartója, sokszoros országos bajnok néhány nappal a hazai olimpiai válogató kezdete előtt tudatta, hogy januári doppingmintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolont találtak. Magyarázata szerint a tiltólistás anyag fertőzött sertéshúst tartalmazó burrito elfogyasztásakor kerülhetett be a szervezetébe, ezért szolgáltatott pozitív tesztet.

- írta a sportoló, aki a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián 5000 méteren a 11., a 2019-es dohai világbajnokságon 1500 méteren pedig negyedik lett.