Vágólapra másolva!
Csütörtökön hivatalossá vált, hogy Fucsovics Márton, Babos Tímea és Jani Réka indulhat a tokiói olimpia tenisztornáján.

Az egyéni világranglistákról a hétfői állás alapján az első 56 helyezett szerzett indulási jogot a tokiói olimpiára, s a nemzetközi szövetség hivatalos állásfoglalást adott ki a névsorról. A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának közlése szerint

férfi egyesben így az ATP-rangsorban 49. Fucsovics Márton, női párosban pedig Babos Tímea és Jani Réka képviselheti a magyar színeket az ötkarikás tenisztornán.

Párosban Babos a világranglista hatodikjaként a top 10-ben, azaz olimpiai kvótát érő helyen áll. Magyar partnerének az egyéni WTA-rangsor első 300-ából kell kikerülnie, és Jani Réka a 223. helyet foglalja el.
Babos és Fucsovics a tervek szerint vegyes párosban is elindul Tokióban.

Fucsovics Márton is képviselheti a magyar színeket a tokiói nyári olimpiai játékokon Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A 2016-os riói játékokon Babos és Jani képviselte a magyar színeket: előbbi egyesben az első fordulóban búcsúzott, míg párosban ugyancsak a nyitókör jelentette számukra a végállomást.

Tokióban a tenisztorna július 24-től augusztus 1-ig tart, a versenynek az Ariake Teniszpark ad otthont, a mérkőzéseket kemény pályán játsszák.

A 64-64 fős egyéni táblákra a világranglista alapján meghívott 56-56 férfi és női játékos mellett 6-6 kvótát kontinentális eloszlásban osztanak szét, egy-egy helyet pedig a házigazda japánoknak, illetve egy korábbi olimpiai vagy Grand Slam-bajnoknak tartanak fenn.