Társoldalunk:

Az ólomsúlyú Nagy Péter indulhat az olimpián

2021.06.18. 16:27

Hivatalossá vált, hogy Nagy Péter kvótát szerzett a tokiói olimpiára, így a magyar súlyemelők közük egyedüliként indulhat a tavalyról idénre halasztott nyári ötkarikás játékokon.

Részvételi jogosultságáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tájékoztatta a hazai sportági szövetséget - tudatta a hírt Dobos Imre MSSZ-elnök az MTI-vel pénteken.

Egészen eddig kérdőjeles volt a szegediek ólomsúlyú emelőjének indulása, mivel a plusz 109 kilogrammosok világranglistáján nem szerepelt a tokiói rajtra jogosultak között, csak a 21. helyet foglalta el. Mostanra viszont eldőlt, hogy az IWF-nek, a nemzetközi sportági szövetségnek a különböző okból előle kiesők nélküli, immár véglegesnek tekintendő rangsorában ő a tizedik, és bár van nála jobb európai, Nagy mégis kvótás, mivel Afrikának nincs második számú reprezentánsa, aki kiszoríthatta volna őt a tokiói indulásra jogosultak közül.Az olimpia súlyemelő versenyeit hét női és hét férfi súlycsoportban rendezik meg, kategóriánként 14, összesen 196 résztvevővel.