Társoldalunk:

Jövő szombatig kell karanténban lennie az ugandai olimpiai csapatnak Tokióban

2021.06.22. 19:21

Uganda nyolcfős sportolói delegációját elkülönítették tokiói szállodájában, és az olimpiára érkezett csapat egészen jövő szombatig karanténban marad - közölte az NHK japán állami televízió.

A bejelentés azután hangzott el, hogy az afrikai ország küldöttségének egyik tagja pozitív koronavírus-tesztet produkált a japán fővárosba érkezésekor. A japán kormány vasárnap közölte, hogy az ugandaiakat a Narita nemzetközi repülőtéren a protokollnak megfelelően tesztelték, és egyikük esetében pozitív lett az eredmény.

A nem nevesített sportolóval kapcsolatban kiemelték, hogy nem hagyta el a repülőteret, a delegáció további nyolc tagja viszont busszal befogadó városukba, az Oszaka prefektúrában lévő Izumisanóba ment. Ott izolálták az ökölvívásban, súlyemelésben és úszásban érdekelt sportolókat, akiket naponta tesztelnek.

A Kyodo hírügynökség jelentése szerint a pozitív tesztet produkáló ugandait - társaihoz hasonlatosan - az indulás előtt odahaza beoltották, és 72 óránál nem régebbi negatív eredménnyel is rendelkezett. A csapat indulása viszont három napot csúszott, mert Ugandában emelkedőben van a napi fertőzéses esetek száma.

A nyári olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig tartják Tokióban.